Big History

Misschien hebben jullie het er thuis al over gehad, maar project Big History is weer in volle gang. In deze blog delen we daar wat leuke foto's van.

Te beginnen bij jaar één die met hun planeten op stap zijn geweest. Met de planeten gingen de leerlingen naar buiten om de afstand tussen de planeten te ervaren. Zelfs helemaal tot in Berkel en Rodenrijs!

Ook jaar 2 is hard aan het werk met project Big History! Als mini-onderzoekers zijn de leerlingen aan de slag gegaan om het onbewoonde eiland ‘Moendoes’ te ontdekken. Met de bronnen die over het hele lokaal waren verspreid, gingen ze aan de slag om de vragen die ze meekregen te beantwoorden.

Inmiddels hebben jullie jaar 1 en 2 voorbij zien komen, maar ook jaar 3 is aan de slag gegaan voor project Big History. Zij stortten zich op de toekomst! Ze doen inspiratie op om een artikel te schrijven hoe de wereld er in hun ogen uit moet zien in de toekomst. Ze leren filosofisch te debatteren in theater Hofplein en interviewen ondernemers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Hoe gaaf is dat!