<p>MMR Agora</p>

MMR Agora

Kom naar MMR Agora, als je supernieuwsgierig bent en graag nieuwe dingen leert. Als je zelf wel aanvoelt wat je nog moet leren en dat samen met anderen wil doen. Je gaat met ons onderzoekend kijken naar de wereld en jezelf. Kies of je alleen of in een groepje wil werken, met een coach die de weg wijst waar dat nodig is. Samen kunnen wij dan naar een VMBO-Tl, Havo of Vwo diploma!

Wil je langskomen?

Benieuwd naar onze Agora-afdeling? Kom langs op een van onze inloopdagen!

woensdag 15 februari    14.30 - 16.00

woensdag 29 maart       14.30 - 16.00 uur (groep 7)
dinsdag 18 april            14.30 - 16.00 uur (groep 7)

Zou je langs willen komen?
Vul dan op deze pagina het formulier in.

MMR Agora, de challenge van je leven

DAGSTART op MMR Agora … je zit met een groep leerlingen bij elkaar met jullie coach. Ideeën en plannen buitelen over elkaar heen: welke vragen heb jij bedacht en hoe ziet de route eruit die leidt naar je antwoorden? Iedereen denkt met je mee en jij denkt mee met de anderen. Dan formuleer jij je CHALLENGE.

Jouw CHALLENGE met onderzoeksvragen kan over elk onderwerp gaan, zolang je onderzoek zich afspeelt in 1 of meer van de 5 werelden. De 5 werelden kan je ook zien als een lens of invalshoek waarmee je naar je onderwerp kijkt, zoals je naar een boom kan kijken als planoloog, bioloog, antropoloog, theoloog of kunstenaar. Om je onderzoek in goede banen te leiden maak je samen met je coach een planning.

Binnen jouw PLANNING kan je van alles tegenkomen: obstakels om te overwinnen en mensen die je kunnen helpen. Je zoekt naar informatie, denkt na over je antwoorden, komt op nieuwe vragen, bezoekt mensen (leraren) met veel kennis over jouw onderwerp, je wikt en weegt alles wat je tegenkomt… en leert onderweg nog veel meer dan je ooit had verwacht. Je voortgang bespreek je met je coach en in de GROEP zodat jullie echt samen leren en elkaar kunnen helpen.

In de groep zijn jullie allemaal ONGELIJK: jullie hebben allemaal andere kwaliteiten en andere dromen, maar jullie zijn wel gelijkwaardig. Zo kan je in een groep komen met leerlingen die jonger of ouder zijn dan jij, meer van wiskunde weten of juist meer van talen… van de uitwisselingen in de groep, versterken jullie allemaal je (sociale) vaardigheden en zijn er geen grenzen aan de kennis die je in de leeromgeving opdoet.

Voor je onderzoek blijf je niet op school! Je gaat ook de wereld in (alleen of met wie je samenwerkt) en komt met je de resultaten van je onderzoek terug naar de LEEROMGEVING, waarin je je eigen werkplek gemaakt hebt. Daar werken ook de andere leerlingen aan de PRESENTATIE van hun challenge. Daarna kijk je in de groep en samen met je coach naar wat je volgende stap of challenge kan zijn, in een reflectie op wat je geleerd hebt en wat je de volgende keer kan leren.

Meer informatie?
Of wil je kennismaken? Dat kan! Neem contact op met Martijn Balm MBalm@lmc-vo.nl of Florence Weytingh fweytingh@lmc-vo.nl of bel  010 481 06 44