Summary!

Er is zoveel gebeurd op de MMR de laatste tijd dat we vandaag een leuke samenvatting blog voor jullie hebben!

Big History

Misschien hebben jullie het er thuis al over gehad, maar project Big History is weer in volle gang. In deze blog delen we daar wat leuke foto's van.

Rotterdam haalt de Tour de France opnieuw naar de stad

Na de Grand Départ in 2010 willen wij de Tour in 2024 of 2025 opnieuw ontvangen. Rotterdam Cycling on Tour is een initiatief dat wordt georganiseerd in aanloop naar de Tour.

Leerlingen klas 3 maken eigen podcasts tijdens project 'Herdenken'

Voor het project 'Herdenken' maakten de leerlingen uit klas 3 korte podcasts met Rotterdamse verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Beluister hier een paar pareltjes.

FILMPJE! Verdwijnkunst op de MMR

Julia en Ayten leggen het fenomeen 'verdwijnkunst' haarfijn uit. Behalve uitleg van hun eigen kunstwerken, geven ze jullie ook twee goede tips over hoe je zelf coole verdwijnkunst kunt maken.

Extra open lesmiddag: Wo. 7 april

Omdat er nog heel veel interesse is om kennis te maken met de Montessori Mavo, organiseren wij op woensdag 7 april een EXTRA Open Lesmiddag in ons gebouw op de Walenburgerweg 35 in hartje Rotterdam. Wees van harte welkom! Het wordt een open lesmiddag vol met leuke en leerzame activiteiten!

Programma
  • 14.30 - 15.15 uur - Ronde 1. Mini les en rondleiding in klein groepje.
  • 15.30 - 16.15 uur - Ronde 2. Mini les en rondleiding in klein groepje.

Wil jij erbij zijn? Stuur dan een mail naar info@montessorimavorotterdam.nl of bel naar 010 481 06 44 met je naam, voorkeurstijd en telefoonnummer.

Tot woensdag!

Project Herdenken van start

Met de Nationale Dodenherdenking op 4 mei in aantocht is ons ‘Project Herdenken’ van start gegaan. De leerlingen uit klas 1 hebben een eigen dagboekje gekregen om daarin alle projectopdrachten te maken. Hun hoofdvraag is 'Wat is herdenken?' Als eindproduct organiseren zij met elkaar een eigen herdenkingsceremonie. De eerste opdracht was om antwoord te geven op de vraag: Wie of wat heb jij weleens herdacht? Zie hieronder het resultaat.

Woensdag 10 maart Mini Open Lesmiddag

Goed nieuws voor leerlingen uit groep 8! Door de versoepelingen van de coronamaatregelen kunnen wij aanstaande woensdag 10 maart tóch een Open Lesmiddag organiseren. Wees van harte welkom! De dag zal coronaproof en in kleine groepjes zijn bij ons op de Montessori Mavo Rotterdam, Walenburgerweg 35.

FILMPJE! Welkom op de MMR 2021

Elk jaar maken wij een promo-filmpje. Zie hier het filmpje van 2021.

FILMPJES! 'Één minuutje op de MMR'

Deze toffe foto is gemaakt tijdens onze digitale open dag door onze leerling Jip. Vanwege de coronamaatregelen konden wij die dag helaas geen kinderen uit groep 8 welkom heten op onze school.

Daarom hebben wij allemaal foto's en korte filmpjes gemaakt zodat jullie vanuit huis kennis kunnen maken met de MMR. Bekijk hier de videoserie 'Één minuutje op de MMR'. Wil je meer weten over deze nieuwe school in hartje Rotterdam? Mail dan naar: info@montessorimavorotterdam.nl

Welkom op onze digitale open dag!

Dit was onze digitale open dag!

Filmklas binnenkort van start!

Voor het derde achtereenvolgende jaar biedt de Montessori Academie ook deze winter en lente weer de filmklas aan. De filmklas wordt gegeven om de woensdag van 16:15 tot 17:15 en telt mee als KWT. Tijdens de filmklas gaan we aan de slag met storyboards, camera’s en videomontage. De filmklas is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het maken van films, vlogs en journalistiek. Gelukkig zijn er super veel activiteiten op de Montessori Mavo waarvan verslag gedaan kan worden. Maar welke talentvolle cameraman of cameravrouw en welke regisseur gaan dit vastleggen? Wees van harte welkom! Meld je aan door een E-mail te sturen naar Iman: iduin@lmc-vo.nl.

Zie hieronder (na de klik) het resultaat van vorig jaar.
En daaronder het resultaat van het jaar dáár weer voor. ;-)

Theaterklas binnenkort van start!

Dit jaar vindt de theaterklas zowel op school, als in Theater Rotterdam plaats. Leerlingen die zich opgeven voor de theaterklas maken een voorstelling rondom het thema woede. De theaterklas wordt gegeven door de Art & Design docent Annelies Hoeneveld en door Liza Giezen, cultuurcoach en theatermaker bij Theater Rotterdam. Vanwege de verlengde lockdown weten wij op dit moment nog niet precies hoe het tijdspad eruit zal zien. De voorstelling zal gespeeld worden voor cultuurcoachscholen en op een later moment voor ouders en/of verzorgers.

Even voorstellen: Naoufel Bouyakhirchan

Mijn naam is Naoufel Bouyakhirchan, 23 jaar én ik geef sinds dit jaar Engels op de Montessori Mavo Rotterdam. Ik denk dat de meeste mensen hun middelbareschooltijd het leukste vonden uit hun leven en daar ben ik ook één van. Dat is dan ook één van de redenen waarom ik gekozen heb voor het leraarschap. Op deze manier kan ik toch nog een beetje mijn schooltijd herleven, maar dan nu vóór de klas. Daarnaast probeer ik de leerlingen te motiveren om in deze belangrijke fase van hun leven de juiste keuzes te maken. Naast lesgeven op deze nieuwe school, voetbal én reis ik graag naar verschillende landen, maar tegenwoordig voornamelijk door Rotterdam... Verder ben ik sinds kort getrouwd en woon ik met mijn vrouw in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Montessori en het puberbrein

Maria Montessori had haar eigen ideeën over de ontwikkeling van de adolescent. Jongeren tussen de 12 en 15 jaar zouden niet in strakke schoolbanken moeten zitten en moeten leren uit boeken, maar zij zouden zich juist op het Italiaanse platteland moeten ontwikkelen en zij zouden zich bezig moeten zijn met hun sociale ontwikkeling. Hoe past dit in onze tijd? Hoe geven wij handen en voeten aan deze gedachten?

Het Montessori Mavo Blog wenst al onze bezoekers een gelukkig nieuwjaar!

Wij wensen alle bezoekers van ons blog een voorspoedig 2021!
Binnenkort vinden jullie hier meer nieuwtjes over de Montessori Mavo!

Onze projecten in beeld

Het einde van het jaar nadert. Tijd voor een terugblik op dát wat onze school uniek maakt: onze projecten. Deze herfst deden we er drie: 'Succesvol Schooljaar', 'Wat eten we vandaag?' en 'Grieken en Romeinen!' Na de kerstvakantie beginnen we met LOB. Een project dat volledig gericht is op de loopbaanoriëntatie van onze leerlingen. Hieronder lees en zie je hoe onze projecten eraan toe gaan.

Jizairis Roberti (10 januari 2006 – 24 november 2020)

Met enorme verslagenheid en groot verdriet ontvingen wij het bericht dat onze leerling Jizairis op 24 november is overleden als gevolg van een verkeersongeluk. Zij was pas 14 jaar. Wij kennen Jizi als een stralend, opgewekt meisje dat bij velen geliefd is.

Onze eerste gedachten zijn bij de familie van Jizi, maar ook bij al onze leerlingen die op zo’n jonge leeftijd geconfronteerd worden met zo'n groot verlies.

Op school is een stilteruimte ingericht voor alle leerlingen en docenten die daar behoefte aan hebben. Ook ligt er een boek zodat iedereen die nog iets aan Jizi wil schrijven dat in alle rust kan doen. Online is er de mogelijkheid om te condoleren via deze link.

Wij zullen Jizairis heel erg missen.

Dit was de Gallery 2020

Omdat reflectie een essentieel onderdeel is in ieder leerproces, besteden wij hier extra veel zorg en aandacht aan. Donderdag sloten we het jaar dan ook af met onze jaarlijkse Gallery. De Gallery is een feestelijke bijeenkomst voor ouders en leerlingen. Met met een kunstzinnige presentatie blikken onze leerlingen terug op het afgelopen schooljaar, zij reflecteren op wat zij geleerd hebben en stellen doelen voor het volgende jaar.

Dank voor jullie inzet!
Nu kan de zomervakantie echt beginnen!
We zien elkaar weer in september.

Acteurs spelen scènes van leerlingen klas 1

Onze leerlingen uit klas 1 hebben voor het vak Art & Design zelf toneelscènes geschreven. Deze scènes werden in de gymzaal opgevoerd door echte acteurs. Zie hieronder wat fragmenten:

Project Corona is gaande

Vorige week zijn we op de Montessori Mavo begonnen aan het Project Corona met als titel 'Toen de scholen dicht moesten'. In de afgelopen weken gingen onze reguliere lessen gewoon door, maar dan op afstand. Wij vinden het echter even belangrijk dat onze leerlingen lessen krijgen die gaan over wat er nu, op dit moment, gebeurt in de buitenwereld. De situatie waar wij als land inzitten is zó uniek dat wij dit als school niet aan ons voorbij mogen laten gaan.

Werken in Teams #LerenOpAfstand

In dit filmpje legt Bas uit hoe we kunnen leren op afstand met behulp van Microsoft Teams. Kijken!

Instructiefilmpjes #LerenOpAfstand

Door het Coronavirus zijn wij vanaf maandag 16-03 overgeschakeld op Leren op Afstand.
Zie hieronder de instructiefilmpjes die onze gymdocent Bas heeft gemaakt

Onze wijkagent over #Corona

Check dit: Onze wijkagent heeft een filmpje opgenomen met daarin een belangrijke boodschap.

MMR Vlog 03: Kerst 2019 op de Montessori Mavo

Dit is het derde vlog gemaakt door Ayten, Raven en Julia! Fijne vakantie allemaal!

MMR Vlog 2 ‘Open Vensters’

Kijk! Hieronder vind je een terugblik op het project ‘Open Vensters’. Dit project werd gister afgesloten. Tijdens het project maakten de leerlingen kennis met de Provenierswijk, de wijk waar zij elke dag naar school gaan. De verhalen die zij daar vonden vertaalden zij in kunstwerken. Het tweede vlog van Ayten, Raven en Julia gaat over de afsluitende middag. Dit project werd georganiseerd in samenwerking met Theater Rotterdam.

MMR Vlog 02: Sint op school

Voordat het heerlijk avondje arriveerde zijn we op school vandag alvast een beetje in de stemming gekomen. Een verkort rooster, een klein presentje van de leerlingen voor hun klasgenoten en een heleboel pepernoten. Dank u Sinterklaaaaaaasje! 😉

Zie hier het eerste vlog van Ayten, Raven en Julia:

Een kunstwerk over de wijk ‘Open Vensters’ (2)

Nadat de leerlingen vorige week de wijk ingingen om verhalen op te halen voor het project Open Vensters, was het vandaag het moment om aan de slag te gaan en de verhalen om te zetten in kunstwerken. En hoe kun je dit nu het beste doen dan onder begeleiding van een kunstenaar in zijn of haar atelier. Dat is immers waar het project ‘Open Vensters’ over gaat: Het klaslokaal uit. En de wijk in. De tentoonstelling van de kunstwerken is op 11 december aanstaande.

Eerste open lesmiddag 2019/2020

Vandaag was de eerste open lesmiddag van het nieuwe schooljaar. We hebben twintig kinderen uit groep 8 van diverse basisscholen een rondleiding en een kort lesje gegeven. Een samenvatting van een les zoals die echt op de MMR gegeven worden. De rondleidingen werden verzorgd door dit team van toppers!

Onze volgende open lesmiddag is op woensdag 29 januari om 14:30, wees van harte welkom! Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: info@montessorimavorotterdam.nl

De wijk in met project ‘Open Vensters’ (1)

Een paar dagen na de dansvoorstelling ‘Shake Shake Shake’ de kick-off van het project ‘Open Vensters’ gingen onze leerlingen de wijk van de school in. Op zoek naar verhalen van buurtbewoners. De komende weken gaan de leerlingen deze verhalen vertalen naar een kunstvorm. Op 11 december worden hun kunstwerken tentoongesteld. Één van de doelen van dit project is dat de leerlingen leren dat het leuk en leerzaam kan zijn om je open te stellen voor je omgeving. Dit project doen wij in samenwerking met Theater Rotterdam. Tot nu toe produceerde Theater Rotterdam twee filmpjes over dit project. Deze zijn hier te bekijken. Deel 1 en deel 2.

Met school naar de dansvoorstelling Shake Shake Shake

Voor de aanvang van ons nieuwe project zijn wij gister met de hele school naar de Rotterdamse Schouwburg gegaan. Daar was de dansvoorstelling Shake Shake Shake. Op het podium zagen we zes dansers (jongens en meisjes) die dansten en zelf muziek maakten. Ze gebruikten keyboards, een drumstel en gitaar. Soms zongen ze zelf ook. Het decor was gemaakt van oude verhuisdoeken. Ik vond de voorstelling best wel raar, maar ik vond het heel leuk om met de hele school even buiten het klaslokaal te zijn.

Project ‘Wat eten we vandaag?’ smakelijk afgesloten

Dat was smullen, de laatste dag voor de herfstvakantie!! Op een smakelijke manier hebben wij het project “Wat eten we vandaag?” afgesloten.

De leerlingen van de Montessori Mavo Rotterdam hebben een promofilmpje van onze school gemaakt.

De leerlingen van de Montessori Mavo Rotterdam hebben een promofilmpje van onze school gemaakt. Zit je in groep 8 en wil je in schooljaar 2020-2021 stuur dan een E-mail naar info@montessorimavorotterdam.nl voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte Welkom!

Project Big History is volop gaande

Ons project Big History is momenteel in volle gang. Tijdens dit project proberen we samen met onze leerlingen het onvatbare te bevatten.