Dit was de Gallery 2020

Omdat reflectie een essentieel onderdeel is in ieder leerproces, besteden wij hier extra veel zorg en aandacht aan. Donderdag sloten we het jaar dan ook af met onze jaarlijkse Gallery. De Gallery is een feestelijke bijeenkomst voor ouders en leerlingen. Met met een kunstzinnige presentatie blikken onze leerlingen terug op het afgelopen schooljaar, zij reflecteren op wat zij geleerd hebben en stellen doelen voor het volgende jaar.

Dank voor jullie inzet!
Nu kan de zomervakantie echt beginnen!
We zien elkaar weer in september.

Acteurs spelen scènes van leerlingen klas 1

Onze leerlingen uit klas 1 hebben voor het vak Art & Design zelf toneelscènes geschreven. Deze scènes werden in de gymzaal opgevoerd door echte acteurs. Zie hieronder wat fragmenten:

Project Corona is gaande

Vorige week zijn we op de Montessori Mavo begonnen aan het Project Corona met als titel 'Toen de scholen dicht moesten'. In de afgelopen weken gingen onze reguliere lessen gewoon door, maar dan op afstand. Wij vinden het echter even belangrijk dat onze leerlingen lessen krijgen die gaan over wat er nu, op dit moment, gebeurt in de buitenwereld. De situatie waar wij als land inzitten is zó uniek dat wij dit als school niet aan ons voorbij mogen laten gaan.

Werken in Teams #LerenOpAfstand

In dit filmpje legt Bas uit hoe we kunnen leren op afstand met behulp van Microsoft Teams. Kijken!

Instructiefilmpjes #LerenOpAfstand

Door het Coronavirus zijn wij vanaf maandag 16-03 overgeschakeld op Leren op Afstand.
Zie hieronder de instructiefilmpjes die onze gymdocent Bas heeft gemaakt

Onze wijkagent over #Corona

Check dit: Onze wijkagent heeft een filmpje opgenomen met daarin een belangrijke boodschap.

MMR Vlog 03: Kerst 2019 op de Montessori Mavo

Dit is het derde vlog gemaakt door Ayten, Raven en Julia! Fijne vakantie allemaal!

MMR Vlog 2 ‘Open Vensters’

Kijk! Hieronder vind je een terugblik op het project ‘Open Vensters’. Dit project werd gister afgesloten. Tijdens het project maakten de leerlingen kennis met de Provenierswijk, de wijk waar zij elke dag naar school gaan. De verhalen die zij daar vonden vertaalden zij in kunstwerken. Het tweede vlog van Ayten, Raven en Julia gaat over de afsluitende middag. Dit project werd georganiseerd in samenwerking met Theater Rotterdam.

MMR Vlog 02: Sint op school

Voordat het heerlijk avondje arriveerde zijn we op school vandag alvast een beetje in de stemming gekomen. Een verkort rooster, een klein presentje van de leerlingen voor hun klasgenoten en een heleboel pepernoten. Dank u Sinterklaaaaaaasje! 😉

Zie hier het eerste vlog van Ayten, Raven en Julia:

Een kunstwerk over de wijk ‘Open Vensters’ (2)

Nadat de leerlingen vorige week de wijk ingingen om verhalen op te halen voor het project Open Vensters, was het vandaag het moment om aan de slag te gaan en de verhalen om te zetten in kunstwerken. En hoe kun je dit nu het beste doen dan onder begeleiding van een kunstenaar in zijn of haar atelier. Dat is immers waar het project ‘Open Vensters’ over gaat: Het klaslokaal uit. En de wijk in. De tentoonstelling van de kunstwerken is op 11 december aanstaande.

Eerste open lesmiddag 2019/2020

Vandaag was de eerste open lesmiddag van het nieuwe schooljaar. We hebben twintig kinderen uit groep 8 van diverse basisscholen een rondleiding en een kort lesje gegeven. Een samenvatting van een les zoals die echt op de MMR gegeven worden. De rondleidingen werden verzorgd door dit team van toppers!

Onze volgende open lesmiddag is op woensdag 29 januari om 14:30, wees van harte welkom! Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: info@montessorimavorotterdam.nl

De wijk in met project ‘Open Vensters’ (1)

Een paar dagen na de dansvoorstelling ‘Shake Shake Shake’ de kick-off van het project ‘Open Vensters’ gingen onze leerlingen de wijk van de school in. Op zoek naar verhalen van buurtbewoners. De komende weken gaan de leerlingen deze verhalen vertalen naar een kunstvorm. Op 11 december worden hun kunstwerken tentoongesteld. Één van de doelen van dit project is dat de leerlingen leren dat het leuk en leerzaam kan zijn om je open te stellen voor je omgeving. Dit project doen wij in samenwerking met Theater Rotterdam. Tot nu toe produceerde Theater Rotterdam twee filmpjes over dit project. Deze zijn hier te bekijken. Deel 1 en deel 2.

Met school naar de dansvoorstelling Shake Shake Shake

Voor de aanvang van ons nieuwe project zijn wij gister met de hele school naar de Rotterdamse Schouwburg gegaan. Daar was de dansvoorstelling Shake Shake Shake. Op het podium zagen we zes dansers (jongens en meisjes) die dansten en zelf muziek maakten. Ze gebruikten keyboards, een drumstel en gitaar. Soms zongen ze zelf ook. Het decor was gemaakt van oude verhuisdoeken. Ik vond de voorstelling best wel raar, maar ik vond het heel leuk om met de hele school even buiten het klaslokaal te zijn.

Project ‘Wat eten we vandaag?’ smakelijk afgesloten

Dat was smullen, de laatste dag voor de herfstvakantie!! Op een smakelijke manier hebben wij het project “Wat eten we vandaag?” afgesloten.

Media
Projecten
Ouders

De leerlingen van de Montessori Mavo Rotterdam hebben een promofilmpje van onze school gemaakt.

De leerlingen van de Montessori Mavo Rotterdam hebben een promofilmpje van onze school gemaakt. Zit je in groep 8 en wil je in schooljaar 2020-2021 stuur dan een E-mail naar info@montessorimavorotterdam.nl voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte Welkom!

Projecten

Project Big History is volop gaande

Ons project Big History is momenteel in volle gang. Tijdens dit project proberen we samen met onze leerlingen het onvatbare te bevatten.