Dat was smullen, de laatste dag voor de herfstvakantie!! Op een smakelijke manier hebben wij het project “Wat eten we vandaag?” afgesloten.

Wat zijn projecten?
Projecten zijn vakoverstijgende lessen waarbij onze leerlingen aan de hand van thema’s de samenhang tussen verschillende leren begrijpen. Dit project ging over voedsel. De kinderen leerden gerechten uit andere landen kennen en ze leerden bestellingen in een andere taal uit te spreken. Bij wiskunde leerden ze verpakkingen in elkaar te zetten en bij Kunst leerden ze die verpakkingen vervolgens vorm te geven. Bij biologie leerden ze wat calorieën zijn en bij gym leerden ze hoe je daar weer vanaf komt. 😉 Bij economie leerden ze waar de hamburger vandaan komt en bij maatschappijleer leerden de impact ervan op het milieu kennen.

Doelen
Één van onze doelen is om dit projectonderwijs gedurende de rest van het jaar (en de jaren daarna) te verbeteren. Ons volgende project 'Open Vensters' begint na de herfstvakantie. Daarbij leren we de wijk kennen. Dit doen wij in samenwerking met Theater Rotterdam en een drietal andere scholen.

Zit jij in groep 8?
Als er 8ste groepers zijn die kennis willen maken met de jongste, kleinste en gezelligste school van Rotterdam kom dan vooral langs tijdens onze eerste open lesmiddag op woensdag 20 november. Aanmelden kan via info@montessorimavorotterdam.nl

Wees van harte welkom!!