Onze projecten in beeld

Het einde van het jaar nadert. Tijd voor een terugblik op dát wat onze school uniek maakt: onze projecten. Deze herfst deden we er drie: 'Succesvol Schooljaar', 'Wat eten we vandaag?' en 'Grieken en Romeinen!' Na de kerstvakantie beginnen we met LOB. Een project dat volledig gericht is op de loopbaanoriëntatie van onze leerlingen. Hieronder lees en zie je hoe onze projecten eraan toe gaan.September 2020 Project ‘Succesvol schooljaar’

Wat een droomstart: sport en spel om het schooljaar 2020-2021 in te luiden. Samen met theatermakers van Theater Rotterdam hebben alle leerlingen in groepjes een korte voorstelling gemaakt, die aan het einde van de dag voor de ouders opgevoerd werd. Een dag later werden de leerlingen tijdens de sportdag in de Mookhoek uitgedaagd om op sportief gebied als klas alle hindernissen te bedwingen. Hoe werk je samen om een ingewikkelde proef te kunnen doorstaan? Op wie kan je bouwen in je klas? Wie neemt de leiding? Hoe kan je een klasgenoot helpen om over een muur te klimmen? Er is geen betere manier om je nieuwe klasgenoten te leren kennen dan in de survivalstand.


September – oktober 2020 Project ‘Wat eten we vandaag?’
In het project ‘Wat eten we vandaag’ stond voedsel centraal. Waar komt ons eten vandaan? Als je je eigen eten moet verkopen, hoe ziet jouw ideale marktkraam er dan uit? En hoe wiskundig moet je zijn om de concurrent van Bram Ladage te worden? Dit zijn allerlei voorbeelden van onderzoeksvragen die in dit project voorbij kwamen. Om inspiratie op te doen gingen de leerlingen op expeditie naar de markthal waar de kraampjes werden bestudeerd. Vanuit wiskunde moesten de ideale maten van de patat berekend worden. Maar ook de artistieke kant van voedsel werd onderzocht. Bij Art & Design werden kunstige zelfportretten gemaakt en de sensationele voorstelling ‘De Wilde Keuken’ van het Maastheater werd bezocht. Tijdens het herfstfeest, de vrijdag voor de herfstvakantie, stonden er prachtige kramen uit alle landen van de wereld en genoot iedereen van de gebakken patat. Dit was een mooie start van de herfstvakantie.

November – december 2020 Project ‘Grieken en Romeinen’
Ken je klassieken! En zo stonden de Grieken en Romeinen centraal in dit project. Elke jaarlaag had een eigen thema en bijbehorende opdrachten. Het doel was toe te werken naar een eindpresentatie waarin de verschillende producten de school zouden omtoveren in een Forum Romanum.